Gezien

Olympus has fallen
Met: Gerard Butler en Morgan Freeman
IMDB score: 6,5
Verhaal: De film volgt een eerloos ontslagen agent van de Amerikaanse geheime dienst (Gerard Butler). Wanneer Noord-Koreaanse terroristen, gewapend met buitengewone technologische wapens, het Witte Huis bezetten en de president (Aaron Eckhart)) en een aantal van zijn medewerkers gijzelen, blijkt hij de enige man te zijn die de president en het land nog kan redden.
Resultaat: Spannende film met goede acteurs. Veel actie en toch ook wel een gedurfd script voor de Americanen over een aanval op de president door Noord Korea.

Oz The great and powerfull
Met: James Franco en Mila Kunis
IMDB score: 6,5
Verhaal: Oscar Diggs (James Franco), een eigenaardige circusartiest die zich bezighoudt met tovenarij, wordt uit het stoffige stadje Kansas gegooid en besluit het in te ruilen voor het magistrale Land van Oz. Eenmaal aangekomen blijkt roem en fortuin voor het rapen te liggen, totdat hij drie heksen ontmoet: Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weiz) en Glinda (Michelle Williams). Zij zijn er niet van overtuigd dat Oscar de geweldige tovenaar is die hij beweert te zijn. Zijn bekwaamheid wordt op de proef gesteld wanneer het Land van Oz en zijn inwoners onder kwaadaardige dreiging komt te staan. Door middel van ingenieuze illusies en zelfs een beetje echte tovenarij, weet Oscar niet alleen in een echte tovenaar te veranderen maar ook in betere man. Gebaseerd op L. Frank Baums geliefde personage, de tovenaar van Oz.
Resultaat:  De film is erg mooi gemaakt, veel prachtige kleuren en beelden. Helemaal Disney. Het verhaal ook. Toch kon deze film mijn aandacht niet helemaal vasthouden. Soms miste de film vaart en actie. Ook kan ik het niet helpen Johnny Depp te verwachten in de rol van Oz. Verder dus mooie beelden, maar ietwat saai verhaal als je het mij vraagt.

Advertisements

3 thoughts on “Gezien

  1. Oz was leuk! Die heb ik in de bios gezien met Laura. Die bovenste moet ik nog zien helaas. Hoor er veel goeie dingen over.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s