Ziekenboeg

IMAG0519

De afgelopen weken staan in het teken van zieke katten..
Het begon met kater Guus die ziek werd, sloom, spugen, heel moeilijk plassen. Ik vertrouwde het niet en belde die ochtend meteen de dierenarts. Ik moest gelijk langskomen, het bleek een behoorlijk spoedgeval.
Hij moest een katheter want hij bleek verstopt door nierstenen.. En had ook nog een fikse blaasontsteking. Arm, arm beestje! Wat moest hij een pijn hebben. Ik kreeg te horen dat ik er gelukkig op tijd bij was, want door de verstopping kunnen ze hun urine niet meer kwijt en vergiftigen ze zichzelf, vandaar de ziektesymptomen, overgeven, sloom enz. Dit kan binnen 1 a 2 dagen dodelijk zijn!!
We zijn ons rot geschrokken. Met een grote tas vol speciaal dieetvoer en diverse pillen en spuitjes als pijnstillers en antibiotica mochten we Guus weer mee naar huis nemen.
Nu zijn we drie weken verder en nogsteeds is hij niet de oude. De antibiotica en pijnstillers worden steeds verlengd en uit urineonderzoek blijken nog niet alle kristallen weg. Ook kreeg hij een allergische reactie op het speicale Royal Canin dieetvoer. Dus moesten we overstappen op Hills, om nog maar te zwijgen over de torenhoge dierenarts rekening (zul je net zien, is uitgerekend poes Phoebe wel verzekerd…) en voerprijzen, hopen wij dat Guus gauw stabiel wordt.
Het is erg schrikken je kater ineens te zien veranderen in een zogenaamde ‘plaskater’. We zullen hem dan ook de rest van zijn leven in de gaten moeten blijven houden.
Omdat meneer te slim bleek om alle mogelijke manieren van pilletjes slikken door te hebben, hij wilde NIET, zijn we overgestapt op antibiotica injecties. Deze werken drie dagen, we zijn al twee keer hiervoor naar de dierenarts geweest en gaan donderdag weer. Waarschijnlijk krijgt hij dan ook voor de tweede keer een blaaspunctie om urine te testen.
Hij is sinds vandaag wat levendiger gelukkig, hopelijk is dit een begin!
Tot overmaat van ramp begon Phoebe na Guus zijn ziek zijn, ook met ziekzijn. Zij heeft vaker dit soort perioden, ze eet dan eerst dagen amper en begint vervolgens alles wat zij eet uit te kotsen… Dus hoop weer naar de dierenarts voor medicijnen. Inmiddels gaat zij gelukkig ietsje beter. We zijn erg geschokken en ook best moe ervan, steeds moeten controleren of en hoe en hoeveel je kat plast, terwijl je er twee hebt die ook nog eens ziek zijn is best vermoeiend. Ook ons kleine vakantieweekendje hebben we moeten cancellen. Maar je doet het toch voor je beestjes. We willen niets liever dat ze weer gezond en blij worden!

4 thoughts on “Ziekenboeg

  1. Haa, ik hoop dat ze echt heel erg snel weer beter worden.
    Ik zou het echt verschrikkelijk vinden moest Eddie (mijn kat) iets overkomen. T.T Wens ze maar heel veel beterschap van me. ;D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s