Parijs ♥

Parijs! Wat een heerlijke stad! Groots, mooie gebouwen, vriendelijke mensen, heerlijk eten, Mediterraans ritme.
We bezochten mijn neef en zijn vriendin. Zij is Franse en ze wonen nu in Parijs!
Ze wonen in een piepklein huisje en hebben een druk en sociaal leven. We hebben dan ook veel vrienden en haar broer ontmoet. Elke dag zaten we wel in een cafe met een lekker Frans wijntje en een aperomix, lekker een droge worst en een kaasje. Pas later op de avond werd er gegeten. We aten eend en proefden voor het eerst de daar zoveel gegeten delicatesse oesters (bah!!!!) Op een locale markt deden we inkopen voor een Franse luch, met een goede wijn en lekkere baguette met kaasjes.
We hebben de Eiffeltoren beklommen, want de rij van de lift was langer. Totaal zo’n 1300 treden en het laatste stuk omhoog met een lift met uitzicht. Mijn hoogtevrees gaf mij wel klamme handjes, maar het uitzicht op een mooie heldere dag was het allemaal waard. Wat een mega stad! 13 miljoen inwoners, onvoorstelbaar. De Sacre Ceur was prachtig om te zien en we zijn in de Notre Dame geweest waar een dienst bezig was voor ik denk zo’n beetje alle padvinders van Frankrijk.
Het metro systeem is erg goed, je hoefde nooit te wachten op een trein. En we waren overal binnen een mum van tijd. We hebben de slotjesbrug gezien, een leuke Kerstmarkt, het graf van Jim Morisson op de mega begraafplaats Pere Lachaise en het leuke Mont Martre. En heel veel leuke adresjes die mijn Neef en zijn vriendin wisten te vinden. Leuke kroegjes en gezelligheid.
Ik vond de stad veel leuker dan Barcelona en met de Thalys waren we er supersnel. Wat gaat die trein hard!!

b3e2d10c-707e-4355-8002-0eb39ab46182wallpaper

Advertisements

6 thoughts on “Parijs ♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s