Enkeltje Mars

MarsOne2025

Zouden jullie alles opgeven om een pionier te worden op Mars. Daar een compleet nieuwe samenleving starten.
Naar Mars en nooit meer terug naar aarde…

Klinkt als een sci-fi achtige vraag, toch hebben verscheidene mensen zichzelf deze vragen gesteld en als antwoord een volmondig ‘ja!’ gegeven.
Toen ik hoorde over ‘Mars One’ was ik vol ongeloof, is dit echt? En ja, het is echt.
De toekomst komt ineens wel heel dichtbij….

Mars One is een bedrijf uit Den Haag, opgericht door twee Nederlanders wil in 2023 vier mensen op Mars laten landen die de basis moeten vormen van ’s werelds eerste interplanetaire kolonie. In tegenstelling tot andere plannen en projecten wil Mars One de crew niet terugbrengen naar de Aarde maar deze permanent op Mars houden. In de jaren die hierop volgen, wil men de crew vervolgens nog uitbreiden zodat er uiteindelijk tegen 2033 een twintigtal mensen permanent zullen wonen op Mars. Het team achter dit ambitieuze en gewaagde project wil voor de realisatie van Mars One beroep doen op bestaande technologieën en samenwerken met andere grote commerciële ruimtevaartbedrijven. Daarnaast wil men van dit project ook een heus media-spektakel maken zodat de gewone man in de straat mee kan genieten van deze hele missie.Paul Römer, medebedenker van het succesvolle Big Brother en kwam op het idee om rond Mars One een groot media-spektakel te maken.

Twee Nederlanders zijn geselecteerd als kandidaten voor het oprichten van een nederzetting op Mars in het jaar 2025. De organisatie Mars One heeft in totaal 1058 mensen uitgekozen. Zo’n 200.000 mensen hadden zich aangemeld om de eerste ambassadeurs van de Aarde op Mars te worden.
Komend jaar en in 2015 zullen er verschillende selectierondes worden gehouden. Doel is de lichamelijke en emotionele veerkracht van de kandidaten te testen.

De reis naar Mars duurt zo’n zeven maanden. Een terugreis is niet mogelijk.

Zouden jullie dit doen?

 

Advertisements

3 thoughts on “Enkeltje Mars

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s