Vier geheimen voor ons succesvolle huwelijk

122 kopie

Op 7 juni 2013 zijn wij getrouwd. Het was een prachtige dag, ik had een super mooie jurk, mijn aanstaande een geweldig pak, de locatie was schitterend en we konden iedereen uitnodigen die we erbij wilden hebben. En dan heb ik de heerlijke en mooie taart nog niet eens genoemd!
Toen ik er voordat ik trouwde weleens met vriendinnen over sprak kreeg ik weleens verbaasde reacties. ‘Wil jij trouwen? In een jurk? Oh ik wist niet dat dat iets voor jou was.’
Nee ik was (ben) geen zoetsappig jurkenmeisje met wensen van een sprookjesachtig huwelijk met een droomprins, maar waarom is het raar dat ik zou willen trouwen?
Dat wilde ik namelijk wel en dat wilden mijn vriend en ik samen.
Het leek ons leuk zo’n dag en mooi. En ja, we hopen de rest van ons leven samen te delen.
Gelukkig wilden de vriendinnen getuige zijn op deze zonnige dag.
Een huwelijk betekent voor iedereen iets anders. Het is heel persoonlijk.
Ik wil onze vier geheimen voor een succesvol huwelijk met jullie delen.

1 // Waardering
Wij nemen niet for granted wat de ander doet. En het allerbelangrijkste is om dit vaak aan elkaar te laten weten.
Spreek die waardering uit. Het kan hem in kleine dingen zitten, die al snel vanzelfsprekend zijn (zie geheim 2) maar die dat niet zijn.
Het is fijn dat iemand er is, het is heerlijk als iemand van je houd en als je voor elkaar kunt zorgen.
Dat er weer een lekker hapje voor je op tafel staat na een lange werkdag. Dat je de ander opfleurt als het nodig is. Waardeer het en laat het weten.

2 // Gedeelde verantwoordelijkheden
Mijn man komt later uit zijn werk dan ik, ik ben dan ook degene die er altijd voor zorgt dat er een maaltijd op tafel staat en omdat ik ook nog eens parttime werk zijn er wel meer huishoudelijke klusjes die ik voor mijn rekening neem.
Ik vind dat niet erg, al heb ik er niet altijd zin in. Maar het is geen moeten. Als ik er niet aan toe kom of er geen zin in heb, dan doet mijn man het zonder morren en vise versa. De kattenbakken verschonen en het vuilnis buiten zetten zijn zijn taken. Dit is niet verplicht maar gewoon zo ontstaan. En we hebben afgesproken dat als de een kookt, de ander afwast.
We doen dit niet omdat het moet en zullen ook geen ruzie maken over het feit dat de een zijn klusjes niet gedaan heeft.
Want we willen het doen, voor elkaar, omdat we samen zijn en van elkaar houden en van ons huis houden.

3 // Date night
We proberen een keer in de week samen iets te gaan doen. Dat hoeft niet altijd buitenshuis te zijn, dat kan ook in huis. Tv uit, een spelletje spelen, kaarsje aan, lekker drankje en een snack erbij. Of praten en muziek luisteren.
Er echt voor elkaar zijn, naar elkaar luisteren. Dit is zo fijn en ontzettend belangrijk. Helemaal in een tijd waarin we soms meer naar schermpjes kijken, dan naar elkaar.
Ban die mobiel en tv etc uit de slaapkamer. Er zit een knop op, gebruik die ook eens.

4 //Accepteer je verschillen
Ik ben iemand die soms alone time nodig heeft. Als ik teveel indrukken heb kan het mij te veel worden, dan wil ik even alleen zijn.
Gewoon mijn eigen ding doen. Vaak is dat een avondje lekker muziek draaien die ik leuk vind (niet altijd manlief zijn smaak overigens haha) een wijntje erbij, even tot rust komen en genieten. Niemand om mee te hoeven praten.
Mijn man weet dit en begrijpt dit. Hij voelt zich niet aangesproken, zo ben ik gewoon.
Dat heb ik nodig, altijd al gehad.
Het is dus belangrijk ook alleen en/of zonder elkaar dingen te kunnen doen.
Sommige mensen vinden misschien dat je in een huwelijk juist alles samen wil doen.
Als mijn man wil gamen, of voetbal wil kijken, of een eind op zijn motor wil rijden begrijp ik dit ook, net zoals hij mij mijn alone time gunt.

Dit waren ze dan. Het zijn niet eens echt geheimen en misschien zijn het ook niet de beste manieren, maar voor ons werken ze.

Advertisements

5 thoughts on “Vier geheimen voor ons succesvolle huwelijk

  1. Mooi gesproken. Ik denk dat dit soort dingen ook de sleutel zijn tot sowieso een goede relatie, getrouwd of niet. Maar veel mensen stranden bij sommige punten. Wij proberen het ook op deze manier echt te doen; en dat werkt prima!

  2. Ik denk dat dit deze punten voor iedereen geldt als je je relatie in stand wilt houden. Tijd voor elkaar maken maar ook de tijd nemen en krijgen om je eigen dingen te kunnen doen, dat verliezen veel mensen weleens uit het oog, heb ik het idee. Voor ons heeft trouwen geen toegevoegde waarde, kan niet eens goed uitleggen waarom niet, maar van kindsaf aan heb ik er al niks mee gehad en dat geldt gelukkig ook voor vriendlief…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s