Het festival met in de hoofdrol 250 wijnen

Bacchus-Hands

Festivals,leuk, fijne sfeer, muziek, chillen op het gras. Maar zodra je iets wilt eten en drinken moet je het doen met bedroevende kwaliteit.
Bier aangelengd met water, Chateaux migraine met noten van accuzuur en een vieze vette te dure hamburger met vlees van onbekende afkomst (als het al vlees genoemd mag worden) en een verlept blaadje sla.
Jammer! Want goed eten en drinken is voor mij ultiem genot en eigenlijk onmisbaar om ultiem te kunnen genieten. Gelukkig denken daar meer mensen zo over en werd het Bacchus wijnfestival geboren!
Een wijnfestival? Ja! Een wijnfestival, dat klinkt toch hemels! En dat is het ook.
Op een superleuke locatie ook, namelijk het Amsterdamse bos.
Op dit festival staan tien verschillende wijnkoperijn en naast iedere wijnkoperij  staat een mobiele keuken.
Van klassiek tot aan streetfood, alle wijn spijscombinaties zijn aanwezig. Zo eet je een oester bij een strakke Chablis en bestel je bij je vette chardonnay uit Napa Valley een nog vettere hamburger van de barbecue.
Lekkere wijn is stap één, maar dan wel met het onvervalste festivalgevoel. Live on stage  staat daarom een eclectische mix van bands en DJ’s die rauwe blues tot ontspannen house  en funky hip hop tot aan snerpende saxofoons ten gehore brengen. In het wijnlokaal zijn er  spannende verhalen over wijn te beleven en te horen. Mobiele keukens zorgen voor smaaksensaties die arm in arm gaan met de wijn en sommeliers maken iedereen bekend  met de wereld van wijn en spijs voor de beginner tot aan de connaisseur.

Ik ben een lucky bastard want via Dailylin won ik twee kaarten! Er zal dus zeker een leuk verslag van dit festival op mijn blog verschijnen.

Gaan jullie ook?

Advertisements

3 thoughts on “Het festival met in de hoofdrol 250 wijnen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s