Wat eten wij deze week? Gezond!

De reden is vreselijk en voor de boeren ook al niet zo best, maar het levert wel goedkope gezonde gerechten op.
Het groente en fruit is flink afgeprijsd. Reden genoeg voor een blogje met ons weekmenu vol gezonde groenten!

Pasta met spinazie en tomaat

Pasta (welke je wilt) – hoeveelheid afhankelijk van eters
Zak gewassen spinazie
2 grotere of 4 kleinere tomaten
Knoflook (naar smaak)
Wat zout en peper
Naar keuze: spekjes of blokjes ham, of niets
olijfolie
Parmezaanse kaas

Link naar recept

kippestoLauwwarme pasta salade kip/pesto

300 g penne (pastabuisjes)
1 zak broccoliroosjes (300 g)
2 rode paprika’s
2 eetlepels olijfolie
3 bosuitjes
2 bakjes kip-pestosalade (a 250 g) of kip en groene pesto

Link naar recept

Foe yong hai zelf makenZelfgemaakte Foe Yong Hai

1 kipfilet
1 prei
1 ui
2 wortels
8 eieren
4 eetlepels ketchup
2 eetlepels sweet chili saus
1 eetlepel maizena (opgelost in een beetje water)
mespuntje gemalen gember (poeder)
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel suiker
peper
zout
250 ml water

Link naar recept

Zelfgemaakte tomaten/courgette soep (naar recept van Marieke)

– 4 tomaten (grote)
– 1 blik gepelde tomaten
– 1 bouillonblokje
– 1/2 courgette
– zout

 

 

Advertisements

10 thoughts on “Wat eten wij deze week? Gezond!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s