Ik kookte Turks: Yogurtlu kebab

Makkelijk, snel en super lekker! Dat is dit Turkse gerecht genaamd Yogurtlu Kebab, met brood, tomatensaus, yoghurt en vlees.

Recept voor 2 personen
Tijd: 40 min.

Benodigdheden:

  • 150 gram gehakt
  • 1 ei
  • 2 beschuitjes (verkruimeld)
  • 1 tl peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper
  • 1/4 ui
  • half Turks brood
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 2 tomaten
  • 250 ml Turkse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • scheutje olijfolie

Bereidingswijze:
Breng de Turkse yoghurt op smaak met 2 uitgeperste tenen knoflook, een klein scheutje olijfolie en een snufje zout en peper. Bewaar de yoghurt in de koelkast totdat je gaat serveren.

Snipper de ui. Maak het gehakt aan met het ei, het beschuit, de ui en de kruiden (paprikapoeder, komijn, nootmuskaat, peterselie en zout en peper). Voeg eventueel extra beschuit toe als het gehakt nog te ‘nat’ is. Vorm met je handen ongeveer 6 tot 8 staafjes/gehaktrolletjes.

Snijd het Turkse brood in blokjes. Verwarm een beetje boter in een pan en bak de stukjes brood ongeveer 2-3 minuten totdat ze een beetje bruin en wat knapperiger zijn geworden. Verdeel de stukjes brood over twee borden.

 photo IMG_9324_zps94626f7c.jpg

 photo IMG_9325_zps34203b99.jpg

Ontvel de tomaten. Ik vind het zelf het makkelijkste om dit met een dunschiller te doen. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Verwarm het pakje gezeefde tomaten met de stukjes tomaat in een pan op een zacht vuurtje. Voeg ook een snufje zout en peper toe.

 photo IMG_9329_zpsd3156a9f.jpg

Giet een scheutje olie in een andere pan en bak de gehaktrolletjes in circa 6 tot 8 minuten gaar.

 photo IMG_9326_zps2b93f6d3.jpg

Verdeel over het brood de tomatensaus, daar overheen de Turkse yoghurt en daar overheen de gehaktrolletjes. Lekker met wat verse peterselie.

wpid-IMG_20140826_174415.jpg

En dit is het resultaat! Het is heerlijk door de combinatie van smaken en texturen. Afiyet Olsun!

Advertisements

3 thoughts on “Ik kookte Turks: Yogurtlu kebab

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s