Nationale Filmdagen: voor weinig naar de film

nationale filmdagen web2

Tenzij je thuis een superduper mega televisie hebt staan met en paar gigantische boxen waarmee je de buren van de bank af kan laten trillen kijk je nergens zo mooi een film als in de bioscoop. Dat willen de bioscopen en filmhuizen van Nederland het publiek nog maar eens laten zien tijdens De Nationale Filmdagen, een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF).

En daarom kun je tijdens de hele actieweek van donderdag 18 tot en met woensdag 24 september 2014 voor slechts 5 euro naar de film (exl. toeslagen).

Ik zette mijn favo bioscoopfilms van dit moment eens voor jullie op een rijtje.


As Above/So below
Ik hou van enge films en toen ik The Decent in de bioscoop zag heb ik echt moeten gillen van de schrikmomenten!
Deze film lijkt me er dan ook een die je echt in de donkere bios moet zien!
Onder de straten van Parijs liggen de catacomben, de eeuwige rustplaats van ontelbare zielen. Een groep jonge ontdekkingsreizigers bezoekt de catacomben onder de straten van Parijs. Hier liggen kilometers aan gangenstelsels die dienen als eeuwige rustplaats van talloze zielen. Eenmaal beneden ontdekken ze het duistere geheim van deze ondergrondse begraafplaats. Het wordt een zeer beklemmende en angstaanjagende tocht waarbij iedereen achtervolgd wordt door zijn of haar eigen verleden.


Let’s be cops
Deze grappige acteurs zijn bekend van de serie New girl!
De ultieme politiefilm over politiemannen die geen politiemannen zijn. Twee vrienden gaan naar een verkleedfeestje, verkleed als politieagenten en worden ongewild de sensatie van de buurt. Maar als de nieuwbakken ‘helden’ verstrikt raken in een web van echte gangsters en corrupte rechercheurs moeten ze hun nepbadges op het spel zetten.


Chef
In Chef, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Jon Favreau, neemt chef kok Carl Casper (Favreau) plotseling ontslag bij een prominent restaurant in Los Angeles. Hij vertrekt naar Miami en met de hulp van zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), beste vriend (John Leguizamo) en zoontje (Emjay Anthony) knapt hij een oude food truck op en begint hij zijn eigen restaurant op wielen. Tijdens een culinaire road trip met zijn vrienden en familie herontdekt Carl zijn creativiteit en passie voor het koken, het leven en de liefde.


Lucy
Wanneer de studente Lucy (Scarlett Johansson) per ongeluk betrokken raakt bij een gevaarlijke deal, ontdekt ze dat er geen grenzen zijn aan haar intellectuele ontwikkeling. Ze probeert haar hersenen tot het uiterste te benutten en verwerft onbeperkte krachten die haar veranderen in een genadeloos wapen.

 

8 thoughts on “Nationale Filmdagen: voor weinig naar de film

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s