Getest: kattenspeelgoed van Kong

DSCF5700Mijn katten zijn best kieskeurig als het op speeltjes aankomt. Zoals jullie allen wel weten is de doos waarin het komt het allerleukste. Ik heb goede dingen gehoord over speelgoed van Kong en onderwierp deze (geheel vrijwillig 😉 ) aan een test.

Kong werd opgericht in 1976. Het bedrijf maakt speelgoed voor honden en katten. Ze gebruiken hun eigen veilige (kauwbare) Kong rubber (met name voor hondenspeelgoed). Er zijn speeltjes voor kittens/puppy’s en voor oudere honden en katten.

Ik teste de Kong Kickeroo.
Dit speeltje is voorzien van staart om het op een prooi te laten lijken, er zit catnip in en de vorm is zo gemaakt dat katten het goed kunnen beetpakken. De Kickeroo is in diverse prints te verkrijgen, dit is de giraf variant. De prijzen varieren, ik vond hem het goedkoopste bij Intratuin, voor 4,99. De hoogste prijzen zitten rond de 8 euro en dat vind ik best wel duur.
DSCF5701

DSCF5703Een eerste kennismaking

Ik gooide de Kong Kickeroo letterlijk voor de leeuwen. Dat vonden ze direct interessant. De catnip wekte hun interesse.
Ze gingen zelfs even knokken om het speeltje. Er werd eerst wat afgesnuffeld, wat een gek beest zullen ze wel gedacht hebben.
De vorm van het speelgoed nodigde uit tot beweging.

DSCF5707Al snel kregen ze door dat ze deze prooi flink beet konden pakken om er even lekker in te bijten en tegen aan te trappen. De vorm kunnen ze goed beetpakken. Het is een een lekker kussentje om op te liggen als ze ermee uitgespeeld zijn.

DSCF5719Je kunt er zelfs knap mee poseren, moet Guus gedacht hebben.DSCF5712

DSCF5720

Conclusie

Het is een speeltje waar ze graag hun tanden en klauwen in zetten. Normaal reageren mijn katten niet zo op catnip, maar de premium catnip die Kong zegt te gebruiken wekte wel degelijk hun interesse.
Het is niet iets om achterna te zitten of uren mee te spelen, maar het is een speeltje om zo nu en dan lekker mee te ravotten.
Dit stimuleert ook beweging en jachtinstinct omdat ze het als prooi zien waardoor ze er tegen gaan trappelen en in gaan bijten.

12 thoughts on “Getest: kattenspeelgoed van Kong

  1. Grappig zeg.. ik heb zelf een kater die is gek op de Pickwick Slaap Lekker theezakjes omdat er valeriaan inzit.. Ik denk ook wel dat hij zou spelen met dit speeltje van Kong. Ik heb meerdere variaties hiervan al gezien op bol.com. Maar onze kater speelt eigenlijk net zo lief met een propje aluminiumfolie.

  2. Vriendin van mij maakt katten speeltjes (met catnip) en katten mandjes. Google anders maar even op hand made by Anouk. Alles wordt eerst door haar eigen katten (stuk of zes) getest. Oh en het is niet zo heul duur.

  3. Deze hebben we ook gehad en er was wel een poosje interesse in, maar na een paar maand was t niet interessant meer haha, toen ik em weer tevoorschijn haalde afgelopen week, werd hij weer helemaal afgelebberd XD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s