Films voor katten

wpid-20140924_125503.jpg

Onze kater Guus houdt wel van een filmpje. Fluitende vogeltjes, zwemmende visjes en rondrennende hamsters.
Gun je kat een leuke movienight. Op Youtube vind je een ruim aanbod aan films speciaal voor katten. (Zoek op movies for cats).

Er zijn verschillende soorten filmpjes. Ze duren allemaal redelijk lang, zodat jij er geen omkijken naar hebt.
Tip: vergrendel wel het beeldscherm en zorg dat je een screenprotector op je tablet hebt zitten. In principe zullen er geen krassen ontstaan, maar better safe than sorry.
Het gebeurt hier in huis ook regelmatig dat zodra wij de tablet pakken Guus er al geïnteresseerd op het beeldscherm loerend naast komt zitten.

wpid-20140924_125514.jpg
Gek genoeg geeft onze poes Phoebe er totaal niet om, het lijkt wel of ze het niet eens kan zien. Dit terwijl kater Guus zich er lang mee kan vermaken. Om na afloop tevreden in slaap te vallen.

wpid-20140924_131828.jpg

wpid-20140924_132702.jpg

Er zijn ook apps met katten spelletjes. Zo rent er een muis door beeld of kan je kat een laserlampje proberen te pakken.
De favo app is Cat Playground uit de Google Playstore. Er zit een beveiliging ingeprogrammeerd zodat je kat niet per ongeluk kan gaan internet shoppen of je tablet een fabrieksherstel kan geven.

Hebben jullie je kat weleens de tablet in handen gegeven? Wat vinden ze er van?


Een kat volgens de computer

Bij Google doet men interessant onderzoek. Ze proberen een computer brein te creëeren en een pc plaatjes te laten herkennen. Dit plaatje is gemaakt door een computer. De computer bekijkt Youtube filmpjes en trekt daaruit de conclusie hoe een kat eruit moet zien. Er komt geen training bij kijken en er is geen voorgeprogrammeerd idee van wat een kat is. De computer herkende dit als kat, knap staaltje techniek!

Zouden er meer grijze katten zijn dan andere kleuren? Of hebben die computers alles op een hoopje gegooid?

kat

 

5 thoughts on “Films voor katten

  1. Haha leuk! Toen Ayla klein was heb ik ook zo’n app op de Ipad gehad… Super leuk om te zien. De Ipad is een ouwertje en gebruiken we eigenlijk niet meer.

  2. Wat geinig, die spelletjes. Het voelt toch zonde voor het apparaat, maar met een goede protector erop gebeurt er natuurlijk niks. Die foto van de slapende kat op de iPad is best hilarisch 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s